Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Természetfeletti erők!

Az istenek közül a két leghatalmasabb Arassur, a szunnyadó Napisten és Athrarmarg, a Holdisten. Arassur gyermekei a Hármak: Hrodvir, az acél istene, harcosok és kovácsok ura; Aeolus, a tudás és bölcsesség istene és Amia, a gyógyítás és a természet ajándékainak istennője. Athrarmarg gyermekeit nevezik a Sötét Hármaknak és a Káosz Isteneinek is: Astusan, a vér és a gyilkolás istene; Domaiah, az intrika és a hatalom istene és Arkanira, az éjszaka és a boszorkányság istennője. Arassurnak a Hármak előtt született gyermekei, kik az Őselemi Istenek néven ismertek, ugyan még mindig léteznek, ám hatalmuk megcsappant. Juranus egykoron minden víz ura volt, mára már csak leginkább a hajósok és halászok fohászkodnak hozzá, Delana, a levegő istennője pedig manapság tolvajok és szerencsefiak pártfogója. Torag, a néhai föld istene mostanra a munka isteneként ismert, egyedül Typhona volt képes megőrizni régi fényének egy részét, ő ma a tűz és megújulás istennőjeként ismert.

 

A démonok a Káosz szülöttei, a sötét istenek szolgái, kik csak ritkán lépnek az anyagi síkra, általában valamilyen idézés eredményeképp. Azt mondják a démonok kárhozott halandó lelkek eredetileg, a legendák szerint az első démon, Zunathar egy gyíklény király volt, Gorwenal környékén pedig ma is sokan rettegik Azazel nevét, ki Astusan démoni fattya.

 

A szellemek az anyagi sík láthatatlan lakói, az isteneknél lényegesebb kisebb hatalommal bíró lények. Nemcsak az elhunyt értelmes lények szellemeit értjük alatta, kik itt ragadtak, hanem például őselemi szellemeket, kövek szellemeit, növényi és állati szellemeket – totemeket – és tárgyak szellemeit is. A szellemek hitét vallók egyetlen istent tisztelnek különösképp, Gor Jarudot, kit minden élő atyjának tartanak.

 

A mágia forrása ezen háromféle entitásoktól, istenektől, démonoktól és szellemektől származik. Azon varázslók ereje, kik erejüket nem istenektől, démonoktól vagy szellemektől kérik, saját belső energiájukat használják arra, hogy környezetükből többletenergiát - Őserőt nyerhessenek.